BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

The Time

Sunday, December 18, 2011

I Love you mia ~ ♥ :D

Assalamualaikum . sehat ? hee , sorry lama tak update bloggg , aku sekarang busy sangat-2 . mengalahkan pm . haha . yelahhh , nak buat report lagi , busy dgn kerja lagi. haha . sorry . hee. :) . erm , semalam kan , aku mimpi Mia . dia datang dlm mimpi aku . aku rasa bahagia sangat smlm . rasa aku tak nak keluar dari mimpi tu . tapi , apa yang aku terdaya , itu semua mimpi . apabila mimpi tu berakhir , aku kena terima hakikat yang dia dah tiada . tiada di sisi . selamanya . yang tinggal hanyalah kenangan . cehhh , mcm lagu lak. haha . masuk 19/12/11 ni , nak dekat lebih 10 bulan dia tak ada disisi aku . sumpah ! aku rindukan dia. aku rindu nak dengar suara dia yang lembuttt sangat . mia , i miss you alot. :/ aku mcm rasa baru smlm dia dah pergi tinggalkan aku . mia , sy rindukan awak . sangat-2 . sy , hmm . T_T okayy , hari ni , aku nak bagi sikit latar belakang tentang my lovely miaa ni. :)


Nama:Mia Farhah Binti Kamal


Nama panggilan:Miaa .


tarikh lahir:28/3/1993


umur:sweet 18 :)

Nama sekolah:S.M.K Puchong Perdana

adik beradik:3 orang anak bongsu(satu-2nya perempuan dlm family)

semua kegemaran:sama mcm saya . haha . :p

mia seorang yang: miaa seorang yang sangat manja , kuat merajuk , hard working person , especially in studies , very clever person , and like to laugh . mia memunyai suara paling halus dan lembut di dunia. haha . (bagi aku la. haha.:p) . pernah menangis dan merajuk berminggu sebab add math dapat B . haha , aku dpt E pun relax je. haha , dia ni lebih lak --' haha . seorang yang degil , keras kepala , dan abg dia ada ckp , hanya aku je yang leh lembutkan dia . pernah menangis dan meracau sebut nama aku masa aku gaduh besar dgn dia . haha . awww~ sweet.selalu jea demam setia minggu . suka jalan-2 dekat the mines . :) yang paling penting , mia ni jenis yang nak tipu tapi tak pandai , sebab itu , bila ada yang tak kena , dia akan ignore call aku , sebab dia tahu aku ni akan tahu yang dia tak okayy . haha . suka kumpulan indie . tak suka jiwang . itu yang dia lain . suka warna hitam dan putih . banyak persamaan dgn aku dan juga ada perbezaan . yang paling penting , mia ,  i want to say that i love you so much mia . so much . and i mish you so much , maaf andai sy pernah lukakan awak sepanjang kita bersama , maafkan segala salah sy syg . i love you .  much love from me to you my baby . i love youu mia . :) 

Wednesday, January 12, 2011

~Novelista~


Ni antara novel faveret aq...haha...aq ni suka baca novel..sebab dlm novel ni la kita dpt belajar mcm2 perkara dan juga bersedia hadapi kenyataan dlm hidup. novel 'Selamat malam kekasih' karya Aina Emir, salah seorg penulis feveret aq... erm... aq post ni pun nk cite sikit la psl novel ni...novel ni ada unsur humor disamping ada watak2 y serius.....ok, aq nk bg sikit psl cite dlm novel ni.....

Hatinya sudah lama membeku hampir jadi kaku. Berpisah dengan Farhan begitu terkesan sekali. Umurnya masih muda, namun dia terpaksa sahaja melalui sesuatu yang membebankan, bagaikan kaca yang remuk setelah terhumban di atas batu. Mujurlah ada Aunty Julia dan Ain Suraya yang mampu menenangkan fikirannya.

Namun, papanya mula mendesak agar Maya Kamilla tidak membuang masa lagi.
Pun begitu, papanya cerewet. Kalau tidak sama status dan tidak sekufu, jangan haraplah papanya akan bersetuju. Mungkin kerana itulah Maya terpaksa jauhkan diri daripada sang arjuna. Lagipun, lelaki itu tak cukup 'mata' untuk diletakkan dalam senarai calonnya.

Izz al Din, tak banyak beza daripada Farhan dari segi latarnya. Paling secocok dengan Maya Kamilla. Dia juga pernah menyayanginya, sama seperti Farhan juga. Apakah kali ini Abang Izz mampu menambat hati Maya semula? Atau Maya masih berkira-kira kerana niat Abang Izz diraguinya. Tapi kenapa pula?

Soal status bukan sekadar menjadi isu papa Maya sahaja, tetapi merupakan soal penting buat orang lain jua. Dalam usaha Maya Kamilla untuk mencari pengganti, dia semakin terbeban.

Misyal pula lebih muda daripadanya. Takkanlah si ustaz ini mampu menandingi Abang Izz yang serba hebat itu?

Ke manakah arah yang ingin Maya tuju? Sanggupkah Maya terus mengikut arahan papanya, atau kali ini dia mahu memberontak lalu mengikut kata hati pula?

Selamat Malam Kekasih mengutarakan isu-isu kehidupan masyarakat Melayu elit hari ini. Juga mengetengahkan soal agama, harta dan waris, termasuk kesetiaan dan kejujuran dalam amalan seharian, di sebalik unsur humor dan romantis yang diselitkan.

lau korang minat novel mcm aq... bacala novel ni.... nanti aq akn post lg novel2 yg best... chill~! ^_^


Follow Me ! :D