BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

The Time

Sunday, December 18, 2011

I Love you mia ~ ♥ :D

Assalamualaikum . sehat ? hee , sorry lama tak update bloggg , aku sekarang busy sangat-2 . mengalahkan pm . haha . yelahhh , nak buat report lagi , busy dgn kerja lagi. haha . sorry . hee. :) . erm , semalam kan , aku mimpi Mia . dia datang dlm mimpi aku . aku rasa bahagia sangat smlm . rasa aku tak nak keluar dari mimpi tu . tapi , apa yang aku terdaya , itu semua mimpi . apabila mimpi tu berakhir , aku kena terima hakikat yang dia dah tiada . tiada di sisi . selamanya . yang tinggal hanyalah kenangan . cehhh , mcm lagu lak. haha . masuk 19/12/11 ni , nak dekat lebih 10 bulan dia tak ada disisi aku . sumpah ! aku rindukan dia. aku rindu nak dengar suara dia yang lembuttt sangat . mia , i miss you alot. :/ aku mcm rasa baru smlm dia dah pergi tinggalkan aku . mia , sy rindukan awak . sangat-2 . sy , hmm . T_T okayy , hari ni , aku nak bagi sikit latar belakang tentang my lovely miaa ni. :)


Nama:Mia Farhah Binti Kamal


Nama panggilan:Miaa .


tarikh lahir:28/3/1993


umur:sweet 18 :)

Nama sekolah:S.M.K Puchong Perdana

adik beradik:3 orang anak bongsu(satu-2nya perempuan dlm family)

semua kegemaran:sama mcm saya . haha . :p

mia seorang yang: miaa seorang yang sangat manja , kuat merajuk , hard working person , especially in studies , very clever person , and like to laugh . mia memunyai suara paling halus dan lembut di dunia. haha . (bagi aku la. haha.:p) . pernah menangis dan merajuk berminggu sebab add math dapat B . haha , aku dpt E pun relax je. haha , dia ni lebih lak --' haha . seorang yang degil , keras kepala , dan abg dia ada ckp , hanya aku je yang leh lembutkan dia . pernah menangis dan meracau sebut nama aku masa aku gaduh besar dgn dia . haha . awww~ sweet.selalu jea demam setia minggu . suka jalan-2 dekat the mines . :) yang paling penting , mia ni jenis yang nak tipu tapi tak pandai , sebab itu , bila ada yang tak kena , dia akan ignore call aku , sebab dia tahu aku ni akan tahu yang dia tak okayy . haha . suka kumpulan indie . tak suka jiwang . itu yang dia lain . suka warna hitam dan putih . banyak persamaan dgn aku dan juga ada perbezaan . yang paling penting , mia ,  i want to say that i love you so much mia . so much . and i mish you so much , maaf andai sy pernah lukakan awak sepanjang kita bersama , maafkan segala salah sy syg . i love you .  much love from me to you my baby . i love youu mia . :) 

Wednesday, January 12, 2011

~Novelista~


Ni antara novel faveret aq...haha...aq ni suka baca novel..sebab dlm novel ni la kita dpt belajar mcm2 perkara dan juga bersedia hadapi kenyataan dlm hidup. novel 'Selamat malam kekasih' karya Aina Emir, salah seorg penulis feveret aq... erm... aq post ni pun nk cite sikit la psl novel ni...novel ni ada unsur humor disamping ada watak2 y serius.....ok, aq nk bg sikit psl cite dlm novel ni.....

Hatinya sudah lama membeku hampir jadi kaku. Berpisah dengan Farhan begitu terkesan sekali. Umurnya masih muda, namun dia terpaksa sahaja melalui sesuatu yang membebankan, bagaikan kaca yang remuk setelah terhumban di atas batu. Mujurlah ada Aunty Julia dan Ain Suraya yang mampu menenangkan fikirannya.

Namun, papanya mula mendesak agar Maya Kamilla tidak membuang masa lagi.
Pun begitu, papanya cerewet. Kalau tidak sama status dan tidak sekufu, jangan haraplah papanya akan bersetuju. Mungkin kerana itulah Maya terpaksa jauhkan diri daripada sang arjuna. Lagipun, lelaki itu tak cukup 'mata' untuk diletakkan dalam senarai calonnya.

Izz al Din, tak banyak beza daripada Farhan dari segi latarnya. Paling secocok dengan Maya Kamilla. Dia juga pernah menyayanginya, sama seperti Farhan juga. Apakah kali ini Abang Izz mampu menambat hati Maya semula? Atau Maya masih berkira-kira kerana niat Abang Izz diraguinya. Tapi kenapa pula?

Soal status bukan sekadar menjadi isu papa Maya sahaja, tetapi merupakan soal penting buat orang lain jua. Dalam usaha Maya Kamilla untuk mencari pengganti, dia semakin terbeban.

Misyal pula lebih muda daripadanya. Takkanlah si ustaz ini mampu menandingi Abang Izz yang serba hebat itu?

Ke manakah arah yang ingin Maya tuju? Sanggupkah Maya terus mengikut arahan papanya, atau kali ini dia mahu memberontak lalu mengikut kata hati pula?

Selamat Malam Kekasih mengutarakan isu-isu kehidupan masyarakat Melayu elit hari ini. Juga mengetengahkan soal agama, harta dan waris, termasuk kesetiaan dan kejujuran dalam amalan seharian, di sebalik unsur humor dan romantis yang diselitkan.

lau korang minat novel mcm aq... bacala novel ni.... nanti aq akn post lg novel2 yg best... chill~! ^_^


Sunday, November 28, 2010

20 luahan Hati Si Gadis

Asalamualaikum semua...sebenarnya ada 20 luahan hati si gadis yg x dpt diluahkan oleh mereka...terutama pada yg tersyg.... oleh itu,sedar lah..dan senang kata alert lah bila se2org gurl tu melakukan sesuatu...x kira la pelik atau buruk..sebenanya ade maksud tersiratnyer...... ^_^ 

20 Luahan Hati Si Gadis

1) bila seseorg gadis itu sedang bersedih,dan dia x mengalirkan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2)bila dia x menghiraukan kamu sebab kerana kamu menyakiti hatinya,lebih baik berikan dia masa utk hatinya tenang semula sebelum kamu menegurnya dgn ucapan maaf.

3)gadis sukar ataupun x akn dpt cari perkara yg paling dia benci pada org yg paling dia syg,sebab itu,ramai gadis patah hati bila kasih terputus di tengah jalan.


4)bila lelaki yg dia cintai merenng tajam ke dalam matanya, dia akn cair seperti aiskrim.


5)sekiranya se2org gadis iu telah jatuh cinta ngn se2org lelaki, lelaki itu sentiasa di dlm fikirannya,walaupun dia sedang keluar dgn lelaki yg len.


6)gadis memang sukakan pujian,tetapi mereka x tahu mcm mana utk menerima pujian.


7)jika kamu x mencintai se2org gadis yg mecintai kamu,tolaklah cintanya dgn lembut.jgn berkasar, kerana se2org gadis mempunyai satu semangat dimana dia akn melakukan apa sahaja yg dia mahaukan.

8)sekiranya se2org gadis itu menipu kamu, sedangkan kamu tahu yg dia cintakan kamu, jgn lah mrh kerana dia menipu kamu semata2 hendak menjaga hatimu.dia x mau kamu terluka.


9)muzik,lukisan,penulisan adalah cara termudah utk si gadis meluahkan ape yg mereka rasa.jadi x hairanlah di FB bnyak luahan hati mereka!


10)jgn se2kali beritahu pada si gadis ini yg mereka langsung x berguna.kerana ayat kamu ini cukup melukakan hati si gadis.


11)ujgn bersikap terlau serius kerana ini boleh mematikan mood si gadis.


12)si gadis akan msih simpan brg2 yg diberi oleh ex mereka walapun dah x bersama lg kerana si gadis sngt menghargai brg yg diberi oleh insan yg pernah mereka sygi.


13)sekuntum senyuman memberi seribu makna buat si gadis.jadi,jgn semyum sebarangan!


14)jika kamu mencintai se2org gadis,mulakanlah hubungan itu dgn persahabatn.kemudian,biarkan si gadis mengenalimu dgn lebih mendalam.


15)jika se2org gadis memberi 1001 alasan setiap kali kamu ingin berjumpa dgnya,tinggalkan dia kerana dia memang x berminat dgnmu.


16)kebanyakkan gadis suka lelaki yg kelakar dan penuh dgn gurauan.jadi.si lelaki,pasti kan diri anda penuh dgn jenaka dan kelakar!


17)jgn se2kali mengagak ape yg dirasakan oleh si gadis,tanya saje sendiri!


18)selepas se2org gadis itu jatuh cinta, dia akn sering tertanya2, "kenapalah aku x jumpa lelaki ni lebih awal".


19)si gadis sanggup lakukan ape saje utk se2org yg mereka syg.walaupun mereka susah,namun mereka bahagia bila dpt membantu insan yg pling mereka syg.


20)apabila si gadis jatuh cinta dgn se2org lelaki,dia akn sentiasa memerhatikan dan melihat lelaki itu.alahai. angau la katakan!


Monday, November 22, 2010

~Syurga Cinta ~ ♥

Dalam hidup kita nie.....kita mesti pernah mengalalami kekecewaan dlm bercinta...bukan saje dlm bercinta...juga dlm segala ape yg kita lakukan....juga mungkin dripada segala aspek..termasuk kehilangan brg2 yg amat disygi ke.. xpun tidak dpt memiliki ape yg di idamkan........ di dunia nie....kita ibarat pelakon..... dan Allah ada lah pengarahnyer..... jika si pelakon mengikut kata2 dan arahan si pengarah.... maka,kesudahan yg baik bg si pelakon...... jika sebaliknya,maka kesudahan yg buruklah bg si pelakon..... begitulah juga kita.... jika kita melakukan segala arahan-Nya,dan menjauhi segala larangan-Nya...insyaAllah....kita akn berjaya di dunia dan juga akhirat....... tapi,jika kita melakukan segala larangam-Nya..... sesungguhnya,kita akan diazab dgn azab yg cukup pedih....

Dlm hidup kita nie,kita kene sentiasa berhati2...kerana adanyer golongan2 yg cuba membinasakan kita..... kdg2 menikam kwn bek sendiri...namun, manusia x lepas dripada melakukan kesilapn.... ade org mengaku dirinya alim.... berjubah, berserban....berjanggut....tapi ckp x serupa bikin....setakat alim di sisi manusia...tapi hina di sisi Allah..sepertimana di dlm firman Allah: "Allah tidak pernah memandang pada rupa,tapi Allah memandang pada hati yg iklas dan suci".........so... jgnlah kita jadi munafik..moga2 Allah menjauhkan kita dripada golongan nie....

Dalam soal cinta lak, bnyk yg tak tahu..sebenarnya cinta terbahagia kepada tiga......bg aq la...hehe..... yg pertama, cinta dripada syaitan.cinta nie bermaksud yg kita berkenalan ngn se2org...smpai kita terlanjur melakukan zina..dan selepas itu, brulah kita bernikah....itulah cinta dripada syaitan......yg ke2,cinta dripada jin...maksudnya,kita mencintai se2org tu..tpi dia x mencintai kita..jadi kita sihirkan org itu supaya dia suka kt kita,dan kita bernikah...itulah cinta dripada jin...yg ke-3,cinta dripada Allah..kita berdua berpandangan mata..terus menusuk ke kalbu...kita bertunang dan bernikah di atas kerelaan  msing2..... insyaAllah...kekal selamanya.... dan itulah yg dikatakan syurga cinta~

Moga2 kita dpt mencari syurga cinta..sebab aq nengok bnyak yg dpt cinta dripada syitan ngn cinta dripada jin jika nk dibandingkan dgn cinta dripada Allah... kenapa ini berlaku?? tanyalah diri anda....~ assalamualaikum.....


Friday, November 19, 2010

Be A New Leaf!!!!

CINTA....itulah perkataan yg selalu kita dengar....ade ape ngn cinta?? bg aq...semua makhluk Allah memerlukan cinta....cinta buka sahaja sesama manusia..jug cinta yg utama hanyalah kepada Allah S.W.T dan juga Para Rasul-Nya.......bg aq...Cinta merupakan anugerah atau mukjizat teragung yg Allah bg kt kita....sebab....cinta leh jadi penawar segala penyakit....tetap..ia leh jadi penyebab segala penyakit....bg aq lg....cinta nie sesuatu yg sngt complicated.....sesuatu yg x dpt dikawal......sesuatu yg x boleh diabaikan......sesuatu yg penuh dgn pelbagai perasaan....sesuatu unik....sesuatu yg x boleh dihindari....dan kita amat memerlukan cinta..... nk tau kenapa?? sebab cinta sempurnakan hidup kita..... bg aq...cinta sejati mesti ada hadir dlm hidup se2org...... cuma yg membezakanya,samada org itu sedar akn cintanya atau x...kalau sedar...bahagia la dia...dn kalau x sedar...maka rugilah ia kerana cinta sejati just once in our life.... tetapi.....apabila kita kecewa ngn cinta...jgnlah berputus asa..... sebab Allah sentiasa ingin menguji hamba-Nya....... dan mungkin dia bukan jodoh kita..... aq juga pernah merasa sakitnya.....tapi ingatlah.....Allah sentiasa menjaga kebajikan hamba2-nya...... sesungguhnya jodoh kitalah adalah cinta yg Allah berikan...hendklah kita hargai seseorg....kerana Allah maha menyayangi hambanya.....lg satu,hargailah gf/bf yg berada  dihadapmu.jgnlah kita sakiti org yg kita sygi.....jgn bila semua sudah terlambat...baru nk menyesal...... dan ingat...cintaila org  yg mencintai anda...dan bukanya mencintai org yg anda cintai....... ingat kata2 Maher Zain : "don't despair and never loose hope,cause Allah is always by ur side".....apabila kita putus cinta...bukan bererti Allah benci kita...Allah nk menguji kita...sebab Dia tahu...manusia cukup lemah ngn semua nie.... Dan ingat!! apabila kita clash atau putus ngn gf/bf...bermakna dia bukan milik kita..... dan sesungguhnya Allah nk mengantikanya dgn yg lebih bek.......... be a new leaf!!!!! jumpa lagi..... Assalamualaikum.......

Follow Me ! :D